LETARTÓZTATÁSBAN AZ EMBERÖLÉSSEL GYANÚSÍTOTT 48 ÉVES FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 48 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint különös kegyetlenséggel ölte meg 76 éves édesapját.

A gyanú szerint a férfi italozó életmódot folytatott a vele egy ingatlanban lakó idős édesapjával, amely miatt köztük rendszeresen vita, veszekedés alakult ki. A gyanúsított 2017. július 4-én előzetes szóváltást követően 11 alkalommal eszközzel ütést mért a sértett koponyájára, aki ennek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett el. Ennek ellenére a férfi nem értesítette a mentőket, édesapja ellátásához segítséget nem kért. A férfi csak 2017. július 5-én értesítette a tanyagondnokot azzal, hogy édesapja elesett és eszméletlen állapotba került. A kiérkező háziorvos kórházba szállította a sértettet, aki azonban 2017.július 8. napján sérüléseibe belehalt.

A járásbíróság az egyik legsúlyosabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, megélhetést biztosító igazolt jövedelemmel nem rendelkező férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén meg nem engedett módon befolyásolná a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Kecskemét, 2018. február 8.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya