LETARTÓZTATÁSBAN A RABLÁS ELKÖVETÉSÉVEL GYANÚSÍTOTT KISKUNHALASI FIATALKORÚ

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 15 éves kiskunhalasi fiúnak az előzetes letartóztatását, akit rablás elkövetésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a fiú 2017. december 28-án 2 és 3 óra körüli időben Kiskunhalason pénzt követelt a gyalogosan hazafelé tartó sértettől. Miután a férfi ezt megtagadta, a gyanúsított megragadta a férfi kabátját, majd ököllel több alkalommal megütötte a fejét, amelynek következtében a sértett a földre esett. A férfi a bántalmazás hatására átadta a gyanúsítottnak a nála lévő 5-6.000.-Ft összegű készpénzt, azonban a gyanúsított a sértettet tovább bántalmazta, amely közben kiesett a férfi nadrágzsebéből a mobiltelefonja, amit a gyanúsított a férfi cipőjével és kabátjával együtt elvitt, majd távozott a helyszínről.

A járásbíróság a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsított fiatalkorú előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2018. január 8.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya