LETARTÓZTATÁSBAN AZ AUTÓPÁLYA PIHENŐBEN ELKÖVETETT RABLÁSI KÍSÉRLETTEL GYANÚSÍTOTT FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 30 éves nagykőrösi férfinak az előzetes letartóztatását, akit rablás bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú lényege szerint a férfi 2018. január 1. napján 15 óra körüli időben – miután előzőleg kábítószert fogyasztott - az M5-ös autópályán lévő vendéglő előtt parkoló személygépjármű vezetői oldala mellé lépett és az ablaküvegen keresztül bekopogott a járműben ülő nőhöz. A sértett kinyitotta a jármű ajtaját, majd a gyanúsított többször azzal fenyegette meg őt, hogy amennyiben ő és a kutyái nem szállnak ki a gépjárműből, akkor el fogja törni a sértett nyakát. A sértett élettársa észlelte az eseményeket és kérdőre vonta a gyanúsítottat. Eközben a sértett telefonon értesítette a rendőrséget, akik a gyanúsítottat a helyszín közelében rövid idő múlva elfogták.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel (2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés) fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított ellene fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2018. január 4.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya