LETARTÓZTATÁSBAN A RABLÁS ELKÖVETÉSÉVEL GYANÚSÍTOTT SZALKSZENTMÁRTONI FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság – nem jogerősen – egy hónapra elrendelte annak a 35 éves szalkszentmártoni férfinak az előzetes letartóztatását, akit rablás elkövetésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. november 10. napján 21 óra körüli időben a sértettel történt italozást követően ököllel több alkalommal arcon ütötte a sértettet, majd a gyanúsított a helyiségben talált késmarkolattal megütötte a sértett bal halántékát. A bántalmazás következtében félig eszméletlen állapotba került férfi zsebeiben a gyanúsított készpénz, valamint értékek után kutatott, majd az eredménytelen keresést követően a lakásból gázpalackot, konzerv készételeket és cigarettahüvelyt vitt el.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint az is, hogy szabadlábra kerülése esetén meg nem engedett módon befolyásolná a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2017.december 1.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya