LETARTÓZTATÁSBAN A VOLT FELESÉGE ÉLETTÁRSÁRA KÉSSEL TÁMADÓ KECELI FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság – nem jogerősen – egy hónapra elrendelte annak a 32 éves keceli férfinak az előzetes letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A gyanú szerint a férfi 2017. október 3-án hajnali 1 óra körüli időben a volt felesége lakásába bejutott úgy, hogy a kitört bejárati ajtó üvegén keresztül benyúlt és a bejárati ajtót kinyitotta. Ezt követően a volt felesége alvó élettársához ment, majd több alkalommal a nála lévő 13 cm pengehosszúságú késsel mellkastájékon szúrta. Az életveszélyes eredmény bekövetkezése csak azért maradt el, mert a sértett felébredt, majd a férfival dulakodni kezdett, ezért a férfinak csak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert alaposan feltehető, hogy a vele hozzátartozói viszonyban lévő tanúk befolyásolásával nehezítené meg a bizonyítást, valamint a közöttük lévő feszült viszonyra figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2017.október 6.

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya