Évértékelő összbírói értekezletet tartottak a Kecskeméti Törvényszéken

Évértékelő összbírói értekezletet tartottak a Kecskeméti Törvényszéken

Összbírói értekezlet keretében értékelte a 2022. évet a Kecskeméti Törvényszék. Az értekezleten a törvényszék illetékességi területén ítélkező bírákon kívül részt vett Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke, dr. Tóth Áron László, az Országos Bírósági Hivatal Főosztályvezetője, dr. Bálind Attila, a Szegedi Ítélőtábla Elnöke, Dr. Vida-Sós Tünde, a Szegedi Törvényszék elnöke, dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke, Kissné dr. Szabó Judit, a Szolnoki Törvényszéki elnöke, valamint az Országos Bírói Tanács képviselői.

Az értekezletet megelőzően dr. Husek Dániel a Kecskeméti Törvényszék Elnöke, és dr. Tóth Áron László az Országos Bírósági Hivatal Főosztályvezetője közös sajtótájékoztatót tartottak, amelyen értékelték a Kecskeméti Törvényszék 2022. évi eredményeit. Kiemelték, hogy a Kecskeméti Törvényszéken magas színvonalú és időszerű ítélkezés folyik, az eljárások túlnyomó többsége egy éven belül elsőfokon (fellebbezés nélkül) fejeződik be. A távmeghallgatás jelentőségét hangsúlyozva kifejtették, hogy a Via Video rendszer kihasználtsága kiemelkedő, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Az összbírói értekezleten a törvényszék elnöke beszámolt a törvényszék eredményeiről. Ennek során kitért az ügyforgalmi, időszerűségi, a megalapozottsági adatokra, valamint a személyi változásokra is. Kiemelte, hogy a törvényszék bíróságai magas színvonalon és időszerűen ítélkeznek. Hangsúlyozta, hogy a tavalyi évben a törvényszék sikeresen megbirkózott mind a pandémia utóhatásaival, mind az energiaválsággal.

Kitért a jövőbeli célkitűzésekre is, így az időszerűségi mutatók további javítására és a digitális vívmányok megőrzésére, valamint a munkahelyi fluktuáció kezelésére.

Ezt követően dr. Négyessy András, a Kecskeméti Törvényszék Bírói Tanácsának Elnöke számolt be a Tanács elmúlt évi munkájáról.

Dr. Bálind Attila, a Szegedi Ítélőtábla Elnöke elismerősen nyilatkozott a Kecskeméti Törvényszék bíróságainak elmúlt évi munkájáról.

Deutschné dr. Kupusz Ildikó, az Országos Bírói Tanács tagja beszámolt a Tanács elmúlt időszakban végzett munkájáról, majd az OBT képviselői elismeréseket adtak át.

Dr. Tóth Áron László, az OBH Főosztályvezetője a törvényszék eredményeit méltatta és megköszönte a bírák, bírósági vezetők munkáját.

Az értekezlet zárásaként Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke szintén gratulált az elmúlt évben elért eredményekhez.

Kecskemét, 2023. május 11.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya