Letartóztatásban a „Tippmixes” csalással gyanúsított csoport tagjai

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását két székesfehérvári, egy bicskei és egy hatvani férfinak, akiket csalással gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak 2022. júliusában és augusztusában azzal hívtak fel több dohányboltot, hogy a tulajdonos a közeli ismerősük. Rávették az alkalmazottakat, hogy az ismerősi viszonyra tekintettel adjanak fel több, összesen közel 700.000 forint értékű tippmix szelvényt, azonban ezeknek az árát soha nem fizették meg.

A szelvények között egy darab nyertes volt, mellyel a férfiak több, mint 190.000 forintot nyertek vissza. Amikor azonban a nyeremény kifizetése érdekében felkeresték a dohányboltot, a tulajdonos értesítette a rendőrséget.

A járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása miatt rendelte el, továbbá három gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélyét is megállapította.

A bíróság döntése kettő gyanúsított vonatkozásában véglegessé vált, míg a többi gyanúsított és védőik fellebbezéssel éltek, melyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kecskemét, 2022. augusztus 26.

                                                                  Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya