Eltiltás alatt vezetett, börtönre ítélték

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban 1 év börtönre, 1 év közügyektől eltiltásra és 5 év járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 38 éves kiskunhalasi férfit, akit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség állított bíróság elé, mert eltiltások hatálya alatt vezetett személygépkocsit.

A férfivel szemben 2022-ben négy büntetőeljárásban alkalmaztak járművezetéstől eltiltást, illetve kettő esetben szabálysértés miatt is eltiltották a járművezetéstől. Ennek ellenére 2022. június 23-án és június 28-án személygépkocsit vezetett, amikor az első esetben Kiskunhalason, a második alkalommal pedig Jánoshalmán igazoltatták.

A bíróság a férfival szemben elrendelt kettő (10, illetve 5 hónap tartamú) próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. A felfüggesztett büntetéseket járművezetés az eltiltás hatálya alatt, illetve jármű önkényes elvétele miatt szabta ki a Kiskunhalasi Járásbíróság 2022 márciusában, illetve 2022 májusában. Mivel a próbaidő egyik esetben sem telt el eredményesen, ezért a büntetések végrehajtását el kellett rendelni.

Az ítélet nem jogerős, mert a férfi és a védője enyhítés érdekében fellebbezett.

Kecskemét, 2022. július 20.

                                                                    Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya