Diákok látogatása a Kiskunhalasi Járásbíróságon

A „Nyitott Bíróságok Program” keretében a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 11. évfolyamos rendészeti szakos 20 tanulója és egy tanáruk a Kiskunhalasi Járásbíróságra látogatott.

A diákokat a Kecskeméti Törvényszék Nyitott Bíróságok Munkacsoport tagja, dr. Horváthné dr. Gödöllei Judit bíró fogadta, akinek a vezetésével a tárgyalások előtt megtekintették a bírósági gyermekmeghallgató szobát, a fogdát, illetve az ahhoz tartozó beszélőt.

A diákok 9 óra 30 perctől részt vettek három büntető ügy (járművezetés ittas állapotban vétsége, rablás bűntette, illetve új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette tárgyúak) tárgyalásán, mely előtt az eljáró bíró, Nagyné dr. Tajti Ilona -aki egyben a bíróság elnöke - tájékoztatást adott a tárgyalt ügyekről, és az eljárás menetéről, majd kötetlen beszélgetés keretében válaszolt az érdeklődő diákok kérdéseire, amelyek főleg a bírák függetlenségére vonatkoztak, illetőleg arra, hogy kiből, milyen feltételek mellett válhat bíró, melyek a főbb ügyészi és védői feladatok, hogyan kerülnek az ügyek a bíróságra.

Kecskemét, 2019. október 24.

                                                                   Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya

CsatolmányMéret
2.19 MB
1.84 MB