Munkaügyi perszimuláció a Kecskeméti Törvényszéken

A Kecskeméti Törvényszék 2019. október 7. napján a „Nyitott Bíróságok” program keretében 5. alkalommal a Katona József Színház színészeinek közreműködésével perszimulációt tartott.

A tárgyalást Vigné dr. Fekecs Enikő, bírósági titkár vezette, aki egy szövevényes munkajogi per szálait bogozta ki, amely egyben családi dráma is volt. A fiktív jogeset szerint a felperes munkaviszonyát az alperes azonnali hatályú felmondással azért szüntette meg, mert a felperes erkölcsileg nem elfogadható magatartást tanúsított azzal, hogy elcsábította az ügyvezető férjét, aki egyben a sógora is volt. A felperes szerint ez jogellenes volt, emiatt 2 millió forint végkielégítés, valamint 1 millió forint távolléti díj megfizetésére kérte kötelezni az alperest. Állítása szerint ő soha nem került intim kapcsolatba a testvére férjével, ezért a felmondás indoka valótlan volt. A bíróság a bizonyítási eljárás során tanúként hallgatta ki a szobalányt és a recepcióst, akik a szerelmi viszony szemtanúi voltak

A bíróság ítéletével a felperes keresetét elutasította. A tanúvallomások alapján a bíróság megállapította, hogy a felperes és a sógora között szerelmi viszony alakult ki, így a felmondás indoka valós volt, amely lehetetlenné tette a felperes munkaviszonyának további fenntartását .

Az ügyben szereplő feleket idén is a Kecskeméti Katona József Színház színművészei (Decsi Edit, Urbán Richárd, Märcz Fruzsina, Hegedűs Zoltán, Danyi Judit, Szabó Dorottya és Pál Attila) személyesítették meg, akik közül többen a korábban megrendezett perszimulációkon is részt vettek. A rendezvényre a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziumának két osztálya látogatott el.

Kecskemét, 2019. október 7.

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya