JUBILEUMI JOGÁSZNAP A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉKEN

A Kecskeméti Törvényszék ad otthont az 50. megyei jogásznapnak, melyet a Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete, a Kecskeméti Törvényszék, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szervezésében február 2. napján 10 órától rendeznek meg.

Az ülés témái: Az állatvédelem az Alaptörvényben, az állatok jogi státuszának megítélése, az állatvédelemmel foglalkozó hatóságok feladatai, jogszabályok által biztosított jogkörei, kötelezettségei, lehetőségei, az állatvédelem büntetőjogi, szabálysértési tapasztalatai.

A rendezvényen vitaindító előadást tart dr. Vetter Szilvia, az Alkotmánybíróság sajtófőnöke, dr. Elek Balázs, a Debreceni Ítélőtábla Büntető kollégiumának vezetője, dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei kormányhivatal főigazgatója és dr. Drozdik Ferenc, Bács-Kiskun Megye főállatorvosa.

A rendezvényen és azt megelőzően jótékonysági adománygyűjtést tartanak, melyhez a Magyar Bírói Egyesület és a Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete is hozzájárul.

Az előadásokat követően a szervezők kilátogatnak a Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyére, ahol átadják az adományokat, valamint eljuttatják a felajánlásokat a Kecskeméti Cicamentők részére is. A látogatás keretében lehetőség nyílik az állatok sétáltatására, simogatására.

A Jogásznapot hagyományosan a szombati Jogászbál zárja.

Kecskemét, 2018. január 29.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya