Tanú kihallgatással és a lehallgatott telefonbeszélgetések lejátszásával folytatódott a „Parndorfi-ügy” tárgyalása

Ma a hétfői tárgyalási napra idézett, a III. r. vádlott által indítványozott tanú kihallgatására, valamint a lehallgatott telefonbeszélgetések lejátszásának, ismertetésének folytatására került sor.

 

A III. r. vádlott a tanút a saját és a IV. r. vádlottnak az ügyben betöltött szerepére vonatkozóan indítványozta kihallgattatni, azonban a tanú – aki a III. és IV. r. vádlott egymást követő cellatársa volt – a IV. r. vádlott előzetes letartóztatását követően keletkezett beadványaival összefüggésben tudott nyilatkozni.

 

Ezt követően a bíróság a rögzített telefonbeszélgetéseket – amelyek nem a 71 menekült halálát okozó szállítással, hanem a megelőző cselekményekkel állnak összefüggésben – játszotta le, majd azokat a tanács elnöke magyar nyelven felolvasta, illetve ismertette, amelyekre a vádlottak észrevételeket tehettek.

 

Az eljárás előreláthatóan 2018. február 14. 15. és 16. napjain a közel 20 órás hanganyag további részeinek lejátszásával, majd magyar nyelven történő ismertetésével folytatódik. Az ügyész és a védők bizonyítási indítványokat is bejelentettek.

 

Kecskemét, 2018. január 24.

 

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya