Beszédfelismerő szoftverek bemutatója a Kecskeméti Törvényszéken

A Zalaegerszegi Törvényszék munkatársai 2017. szeptember 15-én rendkívül színes és interaktív előadásukban mutatták be a Kecskeméti Törvényszék bíráinak, bírósági titkárainak és igazságügyi alkalmazottainak az általuk már tesztjelleggel használt beszédfelismerő szoftverek működését.

Nagy érdeklődés mellett dr. Husek Dániel, a Kecskeméti Törvényszék elnökhelyettese nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke előadásában a beszédfelismerő szoftvereknek a bírósági szervezeten belüli alkalmazása során jelentkező számos előnyére tért ki. Ennek keretében kifejette, hogy a beszédfelismerő szoftverek használatával megnyílik a hatékonyabb, gyorsabb, és flexibilisebb munkavégzés lehetősége, valamint az új technikai vívmány alkalmazásával felszabaduló munkaerő más területen kamatozódhat.

Az előadás második részében dr. Adorján Csaba, a Zalaegerszegi Törvényszék polgári ügyszakos bírája a gyakorlatban mutatta be a Belux Kft. által fejlesztett Globalspeech, valamint a Sightspot Network Kft. és a Speechtex Kft. közös fejlesztésű beszédleíró szoftverének működését. A bemutatóba a jelenlévők is részt vehettek, ugyanis a program segítségével az általuk megadott szavakat tartalmazó tárgyalási jegyzőkönyv készült el. Az érdekes bemutató keretében a hallgatóság megismerkedhetett a szoftverek nyújtotta lehetőségekkel és a programok pontosságával is.

Az eseményt dr. Husek Dániel, a Kecskeméti Törvényszék elnökhelyettese zárta, aki megköszönte az előadóknak a rendkívüli prezentációt.

Kecskemét, 2017. szeptember 15.

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya

CsatolmányMéret
3.55 MB